De Grote Puntje Puntje Show (7+) - Nieuw Utrechts Theater op Theaterflix

De voorstelling van Nieuw Utrechts Toneel is beschikbaar voor abonnees van Theaterflix.

Word abonnee op Theaterflix, bekijk onbeperkt naar alle voorstellingen en steun het theater en de groei van de collectie.

 

Afl. 1. De Grote Puntje Puntje Show (7+)

Orde van de Dag voor 7+
Fan van de Orde van de Dag? De Grote Puntje Puntje Show is de jeugdversie.

De Grote Puntje Puntje Show

Improviseren (wat?), delibereren (huhh?) en filosoferen (uhmmm..) voor en met kinderen

Zit jij wel eens met vragen? Wil je graag weten hoe de vork nu eigenlijk echt in de steel zit? Geen nood. De allereerste editie (ooit!) van De Grote Puntje Puntje Show staat geheel in het teken van: De Waarheid.

Samen met jou gaan we op zoek naar het naadje van de kous en het neusje van de zalm. We improviseren dialogen, sketches, aria’s en meer en plakken ze met nepsnorren aan elkaar. Je gaat gegarandeerd naar huis met een hoofd vol nieuwe gedachten, waar ooit troosteloze puntjes stonden.

Over De Grote Puntje Puntje Show

De Grote Puntje Puntje Show is een spiksplinternieuwe show, een mix tussen Klokhuis en borrelpraat, die het midden houdt tussen de Quest en Roald Dahl en tussen een quiz en vaudeville. Met elke keer een ander brandend, actueel, nieuwswaardig, urgent, inclusief, boeiend en tijdloos onderwerp voor jong en oud vanaf 7 jaar.

Helaas stak de Coronacrisis een stokje voor de allereerste editie in De Krakeling (Amsterdam) en bij het NUT (Utrecht). Maar daar zijn de showmasters niet van onder de indruk. Vanuit hun huizen maken ze een virtuele versie, want juist nú – nu je niet naar school mag, niet naar je kookcluppie, je dansles of je voetbaltraingen – juist nu is De Grote Puntje Puntje Show meer nodig dan ooit. We zullen het er eens goed over hebben.

Margo Verhoeven: De Grote Puntje Puntje Show is een manier om samen te onderzoeken hoe de wereld in elkaar steekt. Als kind vond ik niets leuker dan in de verkleedkist of de klerenkast van mijn ouders duiken. Met nep-snorren en lippenstift speelden we de burgermeester van het land, correspondenten live op locatie, verdwaalde zeemeerminnen en de directeur van de lokale appelflappenfabriek. In de GPPS doen we eigenlijk hetzelfde, alleen hebben we het nu over de dingen van vandaag die we belangrijk vinden.”

Bekijk ook aflevering 2 van De Grote Puntje Puntje Show
De Grote Puntje Puntje Show is een coproductie met Braatvis

Credits De Grote Puntje Puntje Show

Concept: Margo Verhoeven
Spel, tekst en ideeën: Femke Arnouts, Urias Boerleider, Matthias Van de brul, Diewertje Dir, Freek den Hartogh, Floor Leene, Margo Verhoeven
Beeld: Margo Verhoeven
Met dank aan: De Krakeling

Jaar

Categorieën

Onbeperkt toegang

Ontdek meer voorstellingen als abonnee met toegang tot alle voorstellingen op Theaterflix

  • recente voorstellingen
  • archiefvoorstellingen
  • voorstellingen uit UvA Bijzondere Collecties

 

 

Toegang tot de rijke cultuur uit de Nederlandse theaters

Bekijk bij Theaterflix de voorstellingen die jij wilt zien op het moment dat het jou uitkomt. Bekijk die ene voorstelling die nooit meer in het theater terugkomt en wees er als eerste bij als je favoriete toneelstuk weer op de planken staat.