Anne en Zef (10+) - De Toneelmakerij op Theaterflix

Anne en Zef (10+)

Over de voorstelling

Het is zover. Edi van de Markajs heeft Zef Bunga doodgeschoten. Om de moord op een oom te wreken, vermoordde Zefs broer Nikol twee jaar geleden Edi’s broer Afrim. Volgens de eeuwenoude wetten van de Kanun is nu de familie Markaj aan zet om recht te spreken. Sindsdien zit Zef met zijn vader thuis gevangen. Zat van het niets doen, besluit hij te vluchten en sterft hij. Na zijn dood ontmoet hij een lotgenoot: Anne Frank. Samen kijken ze terug op hun leven. Zef speelt zijn geschiedenis, zijn vader die geen wraak wil nemen, zijn moeder die niet anders kan dan gehoorzamen aan de Kanun. Anne vertelt uit haar onbekende dagboek, over het leven in de kampen, van de rust van eindelijk niets meer te vrezen. Hoe hadden ze kunnen bedenken dat iets waarvoor ze zo bang waren, zo zacht kan zijn.

Ad de Bont schreef
Anne en Zef geïnspireerd op een krantenartikel over de bloedwraak in Albanië. Meer dan duizend Albanese kinderen zitten thuis ondergedoken, omdat hun familie is verwikkeld in een bloedwraakvete.

Credits Anne en Zef

Tekst en regie: Ad de Bont
Spel: Laura de Boer, Peter van Heeringen, Rian Gerritsen,
Floris Verkerk
Dramaturgie: Annemarie Wenzel
Decorontwerp: Renée Zonnevylle
Kostuumontwerp: Patricia Lim
Componist: Guus Ponsioen

Jaar

2009

Onbeperkt toegang

Ontdek meer voorstellingen als abonnee met toegang tot alle voorstellingen op Theaterflix

  • recente voorstellingen
  • archiefvoorstellingen
  • voorstellingen uit UvA Bijzondere Collecties

 

 

Toegang tot de rijke cultuur uit de Nederlandse theaters

Bekijk bij Theaterflix de voorstellingen die jij wilt zien op het moment dat het jou uitkomt. Bekijk die ene voorstelling die nooit meer in het theater terugkomt en wees er als eerste bij als je favoriete toneelstuk weer op de planken staat.