Eigen Werk Theaterteam Archieven - Theaterflix
Eigen werk theaterteam

Eigen Werk Theaterteam

Eigen Werk Theaterteam maakt voorstellingen voor jong en oud, vaak over moeilijke onderwerpen, maar altijd licht van toon, met humor en muziek. Zo maken ze lastige thema’s bespreekbaar. Hun voorstellingen gaan o.a. over dementie, sombere kinderen, laaggeletterdheid bij ouders, het aankomen in een nieuw land of het hebben van een gehandicapte broer. Sinds 2000 maakt Pieter Tiddens met zijn eigen stichting voorstellingen voor kinderen en volwassen publiek. Soms alleen, maar meestal samen met een andere acteur, snijdt Pieter in zijn voorstellingen moeilijke thema’s aan op een lichtvoetige manier. Licht van toon en met veel muziek. Altijd anders en onmogelijk om in een hokje te plaatsen.

Al voordat de Laatste keer Kindercabaret werd gemaakt was duidelijk dat daarna Vooruit, nog éen keer Kindercabaret zou komen. Als reactie op de leugen, het onwaarachtige uit de voorgaande voorstelling moest dit een voorstelling worden die juist heel waarachtig was.

Toen zijn dochter hem vroeg: ”Pap, wat is dat nou: cabaret?”, was er voor hem maar één manier om dat uit te leggen. Iemand die vlak voor je neus gaat staan en dan zegt: ‘Het is allemaal jouw schuld.’ Maar dan leuk. Met liedjes, verhaaltjes, gedichtjes en stukjes toneel. Theater voor en over de kinderen in de zaal. Wat denken en voelen ze, wat doen ze en waarom?

Volg ons

Over Theaterflix

K.v.K 51738163
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wij brengen je dan op de hoogte van alle nieuwe voorstellingen op Theaterflix en in de Nederlandse theaters.

Naam

© 2023 Theaterflix