Nieuw Utrechts Toneel Archieven - Theaterflix
Nieuw Utrechts Toneel

Nieuw Utrechts Toneel

Het NUT – Theater dat beweegt – Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is het stadsgezelschap van Leidsche Rijn en het meest open en gastvrije gezelschap van Nederland. We maken theatervoorstellingen voor iedereen in Utrecht, de rest van het land en daarbuiten. We spelen in de buitenlucht, op bijzondere plekken binnen en desnoods in theaters. Theater is niet alleen om naar te kijken, het is een anleiding om met elkaar te praten. Ons theater brengt beweging in wat vastzit en biedt houvast wanneer alles in beweging is. Wij geloven dat veelstemmigheid en saamhorigheid samen kunnen gaan. Dat tegenstrijdige perspectieven elkaar kunnen verdragen. En dat ongemak de ideale opmaat is voor gezelligheid. Onze voorstellingen gaan over hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien. We laten ons daarbij vaak inspireren door het verleden. We brengen 1001 perspectieven samen, omarmen de twijfel en maken het complexe toegankelijk. Altijd bevragen we onszelf en willen we de ander begrijpen. Omdat wederzijds begrip de eerste stap is naar nieuwe gedeelde grond.

In de zomer van 2018 vinden Greg en Floor een slapende man onder hun tuintafel. Ze geven de man een kop koffie en een boterham en nodigen hem uit in hun huis. Hij is professor, operazanger, dakloos en sinds twee dagen op zoek naar zijn zoon. Greg en Floor besluiten de man te helpen en bieden hem onderdak. Maar naarmate de tijd verstrijkt en de man zich steeds meer thuis begint te voelen, vragen Greg en Floor zich af hoe lang hij eigenlijk nog blijft…

De Grote Puntje Puntje Show is een spiksplinternieuwe show, een mix tussen Klokhuis en borrelpraat, die het midden houdt tussen de Quest en Roald Dahl en tussen een quiz en vaudeville. Met elke keer een ander brandend, actueel, nieuwswaardig, urgent, inclusief, boeiend en tijdloos onderwerp voor jong en oud vanaf 7 jaar.

Op 13 januari 1923 wordt een bastaard geboren, een meisje dat de naam Marie krijgt. De voorstelling Geheim is een verslag van de zoektocht naar Marie en een reconstructie van een verborgen familiegeschiedenis. Aan de hand van de tien brieven fantaseren Theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene over de mogelijke scenario’s.

Volg ons

Over Theaterflix

K.v.K 51738163
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Contact

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wij brengen je dan op de hoogte van alle nieuwe voorstellingen op Theaterflix en in de Nederlandse theaters.

Naam

© 2021 Theaterflix