Ludwig - Groots en Meeslepend opTheaterflix

De voorstelling van Groots en Meeslepend is beschikbaar voor abonnees van Theaterflix.

Word abonnee op Theaterflix, bekijk onbeperkt naar alle voorstellingen en steun het theater en de groei van de collectie.

 

Ludwig

Over de voorstelling

Ludwig is het tweede deel uit de eenmansoperette-trilogie van Steef de Jong. Het gaat over de koning van Beieren, Ludwig II (1845 – 1886), het neefje van keizerin Sissi. Vandaag de dag vooral bekend vanwege zijn krankzinnige bouwwerk Neuschwanstein waar Walt Disney zijn sprookjeskasteel op baseerde. Ludwig was een koning die leefde voor de kunst. Hij geloofde er heilig in dan kunst vrede en geluk kon brengen onder zijn volk. Voor zijn legers kocht hij dan ook geen geweren, maar instrumenten, zodat ze de vijand met muziek te lijf konden gaan. Toch is hij zelf nooit gelukkig geworden en verdronk hij op 41 jarige leeftijd op mysterieuze wijze in de Starnberger See.

Deel één en deel drie zijn ook te bekijken op Theaterflix.

Credits Ludwig

Door: Steef de Jong
Regie: Ina Veen
Techniek: René Rood, Terrus Wassenaar

Jaar

2014

Categorieën

Onbeperkt toegang

Ontdek meer voorstellingen als abonnee met toegang tot alle voorstellingen op Theaterflix

  • recente voorstellingen
  • archiefvoorstellingen
  • voorstellingen uit UvA Bijzondere Collecties

 

 

Toegang tot de rijke cultuur uit de Nederlandse theaters

Bekijk bij Theaterflix de voorstellingen die jij wilt zien op het moment dat het jou uitkomt. Bekijk die ene voorstelling die nooit meer in het theater terugkomt en wees er als eerste bij als je favoriete toneelstuk weer op de planken staat.