Pulchalchiajev - Huba de Graaff op Theaterflix

De voorstelling van Huba De Graaff is beschikbaar voor abonnees van Theaterflix.

Word abonnee op Theaterflix, bekijk onbeperkt naar alle voorstellingen en steun het theater en de groei van de collectie.

 

Pulchalchiajev

Een voorstelling over liegen

Over de voorstelling

Anna Pulchalchiajev – of dat haar echte naam is weten we niet – is een succesvolle influencer. Als ze wordt beschuldigd van misleiding en dood door schuld begint haar façade barsten te vertonen.
Het verhoor vindt plaats, waarin de kleinste aarzelingen in haar stem worden uitvergroot. Langzaam verliest ze controle in een spel van verdachtmaking en onthullingen. Het perfecte leven raakt in een toestand van instabiliteit en toont haar duistere kant.

In ons post-truth tijdperk van fakenews en sociale media geldt liegen als de nieuwe waarheid.
Liegen is cool. Liegen doet deugd. Omdat theater de leukste vorm van liegen is maken we een voorstelling over het plezier van het liegen en de noodzaak de waarheid geweld aan te doen.

Anna Pulchalchiajev liegt een wereld bij elkaar van zwalkende ‘waarheden’ en glibberige muzikale instabiliteit.

”Een verontrustende gedachte: vanaf een zeker punt was de geschiedenis niet langer reëel. Zonder het te merken had de mensheid opeens de werkelijkheid verlaten; alles wat sindsdien gebeurd was, zou helemaal niet waar zijn; we hadden het alleen niet opgemerkt. Het zou nu onze taak zijn dat punt te vinden, en zolang we het niet hadden, zouden we gedwongen zijn in onze huidige vernietiging te volharden.” (Elias Canetti, Het menselijk gewest)

Credits Pulchalchiajev

Spel/zang: Annelinde Bruijs
Regie: Ko van den Bosch
Tekst: Erik-Ward Geerlings
Muziek: Huba de Graaff
Theaterregistratie: Video voor Theater

Gezelschap

Huba De Graaff

Jaar

2019

Categorieën

Onbeperkt toegang

Ontdek meer voorstellingen als abonnee met toegang tot alle voorstellingen op Theaterflix

  • recente voorstellingen
  • archiefvoorstellingen
  • voorstellingen uit UvA Bijzondere Collecties

 

 

Toegang tot de rijke cultuur uit de Nederlandse theaters

Bekijk bij Theaterflix de voorstellingen die jij wilt zien op het moment dat het jou uitkomt. Bekijk die ene voorstelling die nooit meer in het theater terugkomt en wees er als eerste bij als je favoriete toneelstuk weer op de planken staat.