Role Model (12+) - Nicole Beutler Projects op Theaterflix

De voorstelling van Nicole Beutler Projects is beschikbaar voor abonnees van Theaterflix.

Word abonnee op Theaterflix, bekijk onbeperkt naar alle voorstellingen en steun het theater en de groei van de collectie.

 

Role Model (12+)

“I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.”
-Maya Angelou

Over de voorstelling

In ROLE MODEL staat een groep jonge vrouwen samen sterk. Mannelijk, vrouwelijk, onverschrokken, rauw, zacht… Door ook hun kwetsbaarheid te tonen, delen ze een ongekende kracht uit. Zo laten ze zien hoe mooi het is om trots te zijn op jezelf.

Zes heel verschillende performers met een achtergrond in urban dansstijlen als hiphop, housedance, waacking en voguing, komen terecht in de gestileerde, beeldende wereld van Nicole Beutler en compagnon Magne van den Berg. Virtuoze dansmoves in een zee van subtiele betekenis.

ROLE MODEL is een voorstelling die eigenheid en diversiteit viert. Met dans, zang, spoken word en een aantal rake karatekicks zetten deze dames een krachtig beeld van empowerment neer. Voortgestuwd door de sfeervolle en meeslepende soundtrack van Beutlers vaste componist Gary Shepherd / DJ Streamer, ontvouwt zich een energiek dansconcert dat je aan het denken zet.

Een voorstelling gemaakt voor 12 jaar en (veel) ouder.

Over de makers

ROLE MODEL brengt de urban danswereld van DOX samen met het sterk inhoudelijke en gestileerde theater van Nicole Beutler en Magne van den Berg. DOX is hét Utrechts urban dansgezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie. Het werk van choreograaf  Nicole Beutler bevindt zich op het snijvlak van beeldende kunst, theater en dans en verhoudt zich altijd tot de wereld. Met een gestileerde theatertaal en een grote nieuwsgierigheid naar nieuwe invloeden werkt zij aan menselijke vraagstukken. Beutler werkt regelmatig samen met Magne van den Berg. Naast ROLE MODEL werken ze samen aan 1: SONGS (2010), Piece (2011), Liefdesverklaring (2014) en Liefdesverklaring (voor altijd) (2018). Van den Berg is bekend als toneelauteur en regisseur van haar eigen teksten. Samen staat dit regieduo garant voor sterke en geëngageerde voorstellingen met een hoge energie en humor.

Dit dansconcert is gecreëerd in samenwerking met zes unieke jonge performers, ieder met hun eigen achtergrond, specialismes en danstaal: Lucinda Mae Wessels (o.a. hiphop, DJ), Deschny Rogers (o.a. jazzdans, urban contemporary), Tamara Robledo Oud (o.a. housedance, waacking), Anne-Fay Kops (o.a. moderne dans, zangeres), Djinti Sullivan (o.a. urban contemporary, allround commercieel) en Debbie Ruijter (o.a. voguing).
Beutlers vaste componist Gary Shepherd, a.k.a. DJ Streamer produceerde voor ROLE MODEL energieke electrofunk-tracks en sferische soundscapes.

Credits ROLE MODEL

Regie: Nicole Beutler en Magne van den Berg
Choreografie: in samenwerking met de dansers, Anne-Fay Kops, Debbie Ruijter, Deschny Rogers, Djinti Sullivan, Lucinda Wessels, Tamara Robledo Oud
Performance 2019: Debbie Ruijter, Deschny Rogers, Djinti Sullivan, Lucinda Wessels, Tamara Robledo Oud, Anne-Fay Kops / Sophia Mason
Tekst: in samenwerking met de dansers / tekstcoach, Magne van den Berg
Muziek: Gary Shepherd (DJ Streamer)
Kostuums: Jessica Helbach
Scenografie en lichtontwerp: Sascha van Riel
Repetitor: Anne Suurendonk
Techniek: Peter Goudswaard, Jeroen Smith, Arne Haijtink
Productie: DOX en Nicole Beutler Projects
Met dank aan: Hildegard Draaijer, Victor Mentink, Djahan Mazhari (kalarippayat training), Amber Vineyard (vogueing masterclass)
Mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds voor Cultuurparticipatie, Gemeente Utrecht

Jaar

2018

Categorieën

Onbeperkt toegang

Ontdek meer voorstellingen als abonnee met toegang tot alle voorstellingen op Theaterflix

  • recente voorstellingen
  • archiefvoorstellingen
  • voorstellingen uit UvA Bijzondere Collecties

 

 

Toegang tot de rijke cultuur uit de Nederlandse theaters

Bekijk bij Theaterflix de voorstellingen die jij wilt zien op het moment dat het jou uitkomt. Bekijk die ene voorstelling die nooit meer in het theater terugkomt en wees er als eerste bij als je favoriete toneelstuk weer op de planken staat.